Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavad? Kattints ide!

Hogyan válasszunk színes lencsét

Hogyan válasszunk színes lencsét?

Színes lencsék minden alkalomra.

 

Arra, hogy a megnyerő külső, a szép arc, az igéző tekintet manapság igen fontos a mindennapi életben, valószínűleg nem kell magyarázat.

A szépség persze mindenkinek egy kicsit mást jelent, ám ha valakiből sugárzik, hogy meg van elégedve önmagával, ezt a környezete is észreveszi.

Van, hogy egy apró változtatás is elég ahhoz, hogy magabiztosabbak legyünk. Egy vonzó arcot még vonzóbbá tehet a hajszínhez és az egyéniséghez jobban illő, vagy éppen hangsúlyosabb szemszín. Manapság már ez sem lehetetlen a színes kontaktlencsékkel.

 

Melyiket válasszuk?

Az, hogy kinek melyik szín vagy árnyalat áll a legjobban, azt elsősorban a szemszíne határozza meg, de a bőrszín is fontos. Ha valaki fehér bőrű és szőke hajú, nem biztos, hogy jól áll neki a sötét szemszín, míg a sötétebb hajú és bőrű emberek ne válasszanak túl világos színű lencsét.

 

Vegyünk sorra, milyen lehetőségeink vannak:

• Előfordulhat, hogy valaki – bár alapvetően elégedett a szeme színével -, mégis szeretné egy kicsit hangsúlyosabbá, erőteljesebbé tenni. Ilyenkor kiemelő színű kontaktlencsét lehet használni, ilyen az Air Optix Colors. Ezek a lencsék a világos szemszínek esetében jók. A Freshlook ColorBlends és a ClearColor Viewty szintén kiemel azzal, hogy háromszínű rajzolata ráerősít a szem színére, ráadásul optikailag nagyobbítja is a szemet, amit a külső kör sötét színezetével érnek el.

 

• A fedő színű lencséket azok használják, akik szeretnék teljesen elfedni az eredeti szemszínüket. Ez a típusú lencse kékből barnát, barnából zöldet vagy éppen kéket varázsol. A világos és sötét szeműek részére a ClearColor Vibrant a jó választás.

Ezek a lencsék elérhetőek dioptria nélküli és dioptriás változatban is.

Sminktippek

A megváltoztatott szemszínhez természetesen másfajta smink is dukál, hiszen nem biztos, hogy a megszokott színű és árnyalatú szemhéjfesték az új szemszínhez is passzolni fog.

 

Egy kis segítség a választáshoz:

Kék szem

Kiemelő színként a pezsgőszín, a rózsaszín, a hidegkék, a világos levendula, az ibolyaszín, az arany és a zöld színek a legjobbak, míg árnyékolónak a kávébarna, a bronzszín, a mézszín, a tengerészkék vagy olívazöld az ideális színes kontaktlencse választás.

Barna szem

Kiemelő színnek a pezsgőszín, a zöld, a rózsaszín vagy a halvány arany a legjobb választás, árnyékolónak pedig a harsányzöld és a fémesbarna, de egy erősebb rózsaszín is szép lehet.

Zöld szem

Ebben az esetben is jó a pezsgőszín, a rózsaszín, a barna és a lila. Árnyékoló gyanánt a lila a legideálisabb, de a barna is szép.

+1 tipp

Ha valaki sokat ül a monitor előtt, gyakran bepirosodik és ég a szeme. Nagyon jó hatásúak ilyenkor a szemcseppek: ezek használatával a szemfehérje tiszta és csillogó lesz, és a sem a szem, sem a lencse nem szárad ki.

Ha kérdése van a színes kontaktlencsékkel kapcsolatban, ÍRJON NEKÜNK!

A mi számláinkat minden egészségpénztár elfogadja